Veiligheid

Veiligheid kent binnen het vakgebied van transport en logistiek verschillende invalshoeken. Ten eerste de veiligheid in het verkeer. Alle voertuigen van Gitrans zijn begrensd (dus ook de kleine voertuigen), hierdoor moet de chauffeur zich houden aan de maximale snelheidslimieten. Verder worden de chauffeurs opgeleid om defensief te rijden om op die manier schades en ongelukken te voorkomen en bij te dragen aan een verantwoorde deelname aan het verkeer.

Ten tweede heeft de transportsector steeds meer te maken met criminaliteit, zowel ‘kruimeldieven’ als georganiseerde misdaad. Al jarenlang is Gitrans TAPA TSR 1 gecertificeerd. TAPA staat voor Transported Asset Protection Association. Deze internationale organisatie is volledig gericht op de beveiliging van de logistieke keten. De certificering houdt in dat het gehele veiligheidsproces bij Gitrans voldoet aan strenge internationale eisen.

Dit begint bij het personeelsbeleid van Gitrans: sollicitanten worden onder andere  gescreend via het Waarschuwingsregister Logistieke Sector en beschikken alle medewerkers over een geldige VOG. Bovendien worden alle chauffeurs regelmatig getraind in het waarnemen van verdachte situaties en de juiste manier van handelen. 

Verder zijn de voertuigen voorzien van High Tech sloten die van afstand te bedienen zijn en uiteraard realtime 24/7 gemonitord worden, tevens zijn er allerlei zichtbare en onzichtbare beveiligingsmaatregelen getroffen.

Kortom, transportveiligheid staat bij Gitrans zeer hoog in het vaandel en willen wij voorop blijven lopen in de ontwikkelingen hiervan. Mede door deze insteek heeft Gitrans in 2016 de ‘Wel zo veilig award’ in ontvangst mogen nemen tijden de landelijke ‘Week van de veiligheid’.Copyright © 2019 Gitrans BV. Alle rechten voorbehouden.