Historie

Gitrans is medio 1999 opgericht aan de oostkant van Breda. De gebroeders Dennis en Mark Giera hebben vanuit thuis een koeriersbedrijfje opgezet. De achternaam Giera heeft de basis gevormd voor de naam Gitrans.

Vanaf begin af aan is Gitrans vooruitstrevend geweest en heeft continu ingespeeld op de wensen van de klant. Hierdoor is Gitrans al snel doorgegroeid tot een professionele sneltransport onderneming. In eerste instantie bestond het wagenpark enkel uit busjes en bakwagentjes, al spoedig is hier de eerste motorwagen bijgekomen en medio 2006 gevolgd door de eerste trailer.

Gezien de groei van Gitrans en de toename van het aantal opdrachten is medio 2006 Tim Suijkerbuijk als planner aangesteld. De eerste jaren heeft hij als parttime chauffeur gewerkt en de transportsector trok hem zo aan dat hij de HBO opleiding ‘Logistiek en Technische Vervoerskunde’ heeft gevolgd. Tijdens zijn afstudeerperiode is het 'Keurmerk Transport en Logistiek' geïmplementeerd. Na een aantal jaren hoofdplanner te zijn geweest is Tim ondertussen 'security manager' en onder andere verantwoordelijk voor de TAPA certificering en naleving.

Eind 2005 is Gitrans verhuisd van Breda-Oost naar het industrieterrein ‘Emer’ aan de westkant van Breda. Na een periode van zes jaar is Gitrans teruggekeerd naar de ‘roots’ aan de oostkant van Breda. Momenteel is Gitrans gehuisvest op het moderne industrieterrein ‘Hoogeind’, beter bekend als het ‘Minervum’ te Breda.

In 2012 is Gitrans genomineerd voor de FD Gazellen Award. Dit is een prestigeuze award voor de snelst groeiende ondernemingen van Nederland, uitgereikt door het Financieel Dagblad, KPMG en Graydon. In 2012 behoorde Gitrans tot de 347 snelst groeiende bedrijven van Nederland. Verder heeft Gitrans in 2012 een 'Financieel Gezond' award ontvangen van kredietbeoordelaar Graydon.


De afgelopen jaren is er een constante groei geweest. Hierdoor beschikt Gitrans in 2012 over meer dan vijfentwintig eigen voertuigen, variërend van combo tot trailer.

In het eerste kwartaal van 2013 zijn alle voertuigen uitgerust met een uitgebreid fleet-managementsysteem van Transics. Door middel van dit systeem kunnen de voertuigen nog beter, flexibeler en efficiënter worden ingezet. 

Op 14 juni 2013 is Gitrans door DNV gecertificeerd voor het TAPA TSR level 2 certificaat. Transportveiligheid is prioriteit binnen Gitrans, hier wordt veel aandacht aan besteed binnen de gehele organisatie. Beveiliging van de logistieke keten is cruciaal, door middel van TAPA voorschriften kunnen wij een bijdrage leveren aan een veiligere manier van transporteren. Veilig voor onze chauffeur en zeker voor uw goederen!  

Op 29 januari 2015 heeft Gitrans het TAPA TSR level 1 bereikt. Certificeringsinstelling Bureau Veritas heeft Gitrans in twee dagen ge-auditeerd en is Gitrans glansrijk geslaagd voor dit hoogst mogelijke veiligheidscertificaat!

Het onderscheidende vermogen van Gitrans op gebied van veiligheid werd in oktober 2016 bekroond met een ‘Wel zo veilig award’ tijdens de nationale ‘Week van de veiligheid’. Uitgereikt in het bijzijn van de (toenmalig) minister van Justitie Ard van der Steur.


Begin 2017 heeft Gitrans het Lean & Green certificaat in ontvangst mogen nemen voor de grote inzet om de CO2 uitstoot terug te dringen.

Copyright © 2019 Gitrans BV. Alle rechten voorbehouden.