High value transport

Kostbare, hoogwaardige goederen zijn aantrekkelijk voor criminelen. Gitrans is TAPA TSR 1 & 2 gecertificeerd, dit houdt in dat het gehele veiligheidsproces binnen Gitrans aan strenge, internationale eisen voldoet. TAPA staat voor ‘Transported Asset Protection Association’ en is een wereldwijde organisatie die als uitgangspunt heeft de gehele logistieke keten te beveiligen tegen criminaliteit. Zodra een zending het warehouse verlaat, heeft de verzender geen zicht meer op de goederen. Dit is het zwakste gedeelte van de logistieke keten en zodoende wordt steeds vaker gekozen voor een TAPA gecertificeerde vervoerder. Gitrans zet zich in voor een volledig veilig en gesloten transportketen om zo elk risico uit te kunnen sluiten.

 

Deze dedicated high security sneltransport oplossingen kan Gitrans bieden van bestelbus tot trailer. Gitrans beschikt over een moderne vloot van meer dan dertig transporteenheden waarvan er maar liefst twintig TSR level 1 gecertificeerd zijn. Er zijn zowel zichtbare als onzichtbare veiligheidsmaatregelen getroffen. Voordat medewerkers worden aangenomen ondergaan ze een screening, waaronder de check bij het ‘Waarschuwingsregister Logistieke Sector (WLS)’. Verder beschikt elke chauffeur over een ‘Verklaring Omtrent Gedrag’ welke regelmatig vernieuwd wordt. Bij Gitrans worden de chauffeurs onder andere getraind in het waarnemen en handelen bij verdachte omstandigheden, de zogenoemde ‘Robbery Respons’ training. Tevens beschikken alle chauffeurs over een 'Medewerker Luchtvracht' certificaat, dit certificaat is benodigd om luchtvracht te mogen vervoeren. Conform de wettelijke eisen volgen alle medewerkers elk jaar een herhalingscursus.

 

De voertuigen beschikken over de modernste alarmsystemen met panic-buttons, kunnen de laadcompartimenten afgesloten worden met goedgekeurde sloten en zijn de alarmsystemen SCM gecertificeerd. Door middel van het uitgebreide fleet-managementsysteem kan de planning real-time de voertuigen en vrachten volgen. Daarnaast kan met dit systeem de planning real-time de sloten monitoren en zelfs op afstand bedienen. Verder bestaat de mogelijkheid om zowel route- als geofencing alarmen in te schakelen op al onze voertuigen. Uiteraard worden al deze gegevens ook 24/7 gecontroleerd door een PACT-meldkamer en onze security manager.

 

Routes worden ook voor laden uitgestippeld en doorgesproken met de chauffeur, zo worden risico’s onderweg geminimaliseerd en bewaakte parkings, wanneer nodig, vooraf besproken. Verder zijn er heldere procedures bij eventuele calamiteiten.

Na afleveren van de goederen wordt u per direct op de hoogte gebracht, inclusief kopie van de CMR welke wordt gemaakt met een mobiele scanner vanuit het voertuig. Gitrans blijft voorop lopen in de technologische ontwikkelingen wat betreft beveiliging en veiligheid. Verder kan Gitrans net dat beetje extra service bieden, bijvoorbeeld met een tweede chauffeur: met het oog op rijtijden, de waarde van de zending of het uitpakken ervan op locatie. Daarnaast heeft Gitrans ervaring in het laten begeleiden van waardevolle zendingen door erkende beveiligers in volgauto’s, in nabijheid van het uit te voeren transport.

 

Heeft u interesse in onze high security oplossingen? Neem contact met ons op met Mark Giera via mark@gitrans.nl.Copyright © 2019 Gitrans BV. Alle rechten voorbehouden.